Veel mensen denken erover na om echt eens een mooi horloge te kopen. Maar welk horloge past nu precies bij jou? Elk mens heeft immers andere voorkeuren en iedereen heeft ook andere karakters. Een horloge dat jij hartstikke mooi vindt, kan een ander bijvoorbeeld niks vinden. Maar hoe weet je welk horloge precies bij je past? Hieronder een aantal zaken waar je op zou kunnen letten.

De manier waarop je in het leven staat

Hoe sta jij in het leven? Ben je minimalistisch of ben je iemand die materialistisch is ingesteld? Om na te gaan welk horloge bij je past, is dat de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Ben je minimalistisch ingesteld, dan is het aan te raden om een klein, onopvallend horloge te kopen. Dit betekent namelijk dat je liever niet met je rijkdom te koop wilt lopen. Ben je echter iemand die van dure spullen houdt en daar graag mee pronkt? In die gevallen kun je een veel groter horloge aanschaffen die echt past bij je persoonlijkheid. Natuurlijk is dit een erg zwart-wit verhaal. Misschien ben je wel materialistisch ingesteld, maar koop je toch liever een kleiner horloge. Misschien vind je een groot horloge bijvoorbeeld niet lekker zitten. Ook over dat praktische aspect moet uiteraard worden nagedacht.

Welke kleur past bij jou

De kleur is bij een horloge natuurlijk erg belangrijk. Hoe opvallend wil jij dat je horloge is? Wil jij een zeer opvallend horloge aanschaffen? Koop dan een horloge met een felle kleur. Het is namelijk bewezen dat felle kleuren veel meer opvallen. Ben je iemand die het niet erg vindt om in het middelpunt te staan? Een horloge met felle kleuren aanschaffen behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Je kunt dan ook nog eens een groot horloge op de kop tikken. Dan weet je helemaal zeker dat je opvalt! Maar sommige mensen staan liever niet in de belangstelling. Die dragen liever meer ‘casual’ horloges. Ook zeer begrijpelijk, niet iedereen is immers een extravert persoon. Horloges met meer grauwe kleuren zijn dan meer voor je weggelegd. Bijvoorbeeld een grijs horloge, of natuurlijk helemaal zwart. Het voordeel is dat er meer horloges met grauwe kleuren zijn dan met felle kleuren.

Praktisch?

Het praktische aspect van horloges wordt vaak vergeten bij de aanschaf. Veel mensen zien een horloge en zijn daar gelijk verliefd op. Het horloge ziet er dan prachtig uit en impulsief besluiten ze het direct aan te schaffen. Dan dragen ze het horloge, maar dan blijkt dat het horloge helemaal niet lekker zit. Een horloge kan nog zo mooi zijn, maar wanneer deze ongemakkelijk om je pols zit dan heb je er alsnog niets aan. Frustraties voeren dan de boventoon. Het is aan te raden om eerst een horloge te dragen, alvorens je hem daadwerkelijk gaat aanschaffen.