Status en complimenten

Veel mensen besluiten een horloge te kopen omdat het er in kan resulteren dat je veel complimenten krijgt. Niet alleen complimenten van familie en vrienden, maar ook van onbekenden. Je hebt namelijk veel echte horlogekenners in de wereld. Zien zij iemand op straat met een mooi horloge, dan is de kans groot dat ze daar een praatje mee gaan maken. Vervolgens etaleren ze dan al hun kennis waar je dan natuurlijk erg blij van wordt. Een mooi horloge kan er bovendien ook voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Je ziet er dan goed uit. En als je vindt dat je er goed uitziet, ga je ook lekkerder in je vel zitten. Dit vergroot je levensgeluk ook nog eens.

Weten hoe laat het is

Sommige mensen zijn echt van de tijd. Overal waar ze zijn willen ze weten hoe laat het is. Veel mensen gebruiken daarvoor een telefoon. Maar een telefoon kun je natuurlijk vergeten mee te nemen. Je weet dan niet meer hoe laat het is, en sommige mensen raken daarvan in paniek. Bovendien gaat de accu van een telefoon ook vrij snel leeg. Wil je dan weten hoe laat het is? Dan heb je altijd nog een noodoplossing, aangezien je daar het horloge dan voor kunt gebruiken. Een horloge vergeet je natuurlijk zelden, aangezien je hem altijd om hebt. Sommigen doen hun horloge zelfs nooit af. Je hebt namelijk ook waterdichte horloges die je zelfs tijdens het douchen om kunt houden.

Kenners

Zoals eerder al genoemd is een horloge een item waar veel vakmanschap bij komt kijken. Een leek heeft daar niet veel oog voor, maar een echte kenner meestal wel. Veel mensen kopen horloges dan ook omdat ze echte liefhebbers zijn. Het heeft lang niet altijd met status te maken. Ook is het zo dat horlogedragers onder elkaar een echte subgroep vormen. Ze groeten elkaar op straat of maken een praatje. Je hebt zelfs meetings waar mensen met mooie horloges naartoe gaan. Ze kunnen dan bijkletsen over de vernieuwingen. Ook kunnen ze hun bepaalde voorkeuren prijsgeven. Iedereen houdt immers van andere soorten horloges.

Gewoonte

Veel mensen dragen een horloge omdat het een gewoonte is geworden. Dit is vaak ook zo bij mensen die een ring dragen. Het is onafscheidelijk van ze geworden en ze kunnen niet meer zonder een horloge. Vaak kopen deze mensen ook niet vaak een nieuw horloge. Iets wat ook niet noodzakelijk is. Een goed horloge gaat doorgaans namelijk lang mee.